Je kunt voor veel dingen allergisch zijn zonder het te weten.
Het is een hele zoektocht naar waar je verkeerd op reageert nml.
Je zult dit zelf kunnen en soms ook wel moeten doen.
Alles noteren, wat je eet en drinkt, wanneer je bepaalde klachten ervaart.
Een normale ademhaling is 6 tot 8 x per minuut.
Dus ben je-raak je in paniek, tel je ademhaling eens.
15 seconden tellen x 4
Dus ben je druk, nerveus, paniekerig, angstig, tel je ademhaling eens.
Is deze te snel :
Schrijf dan op wat je hebt gegeten of gedronken daarvoor
Drink dan 4 glazen water
Wacht 30 minuten en tel dan weer
Is het over dan is het duidelijk iets met voeding waar je op reageert, zo niet dan kan het stress zijn of een lichamelijke kwaal.
Bv vitaminetekort- vit D schijnt ook hyperventilatie te veroorzaken
Bloedarmoede- tekort aan ijzer
Lage bloeddruk- veroorzaakt ook een snellere ademhaling
Ik at ooit een zoute haring ik vond dat heerlijk nml.
Hierna kreeg ik plotseling bijna geen lucht meer
Ik ging best in paniek naar de huisarts : ik zei : “Ik krijg bijna geen lucht meer, ik heb een haring gegeten en hierna begon het.”
Hij keek op de computer en zei: “Oh u heeft hyperventilatie”.
Ik zei ;” Dit komt door die haring”!
Ik kon weer gaan! De arts geloofde mij niet eens n.b.!
Ik ging naar huis en heb veel water gedronken, het was heel eng allemaal! Mijn keel trok samen, echt heel naar.
Maar uiteindelijk na een half uur trok het gelukkig weg.
Ik heb hierna nooit meer een haring gegeten, ik durf dat dus echt niet meer. Maar je kunt dus ook plotseling allergisch worden voor iets dat je al jaren gewoon kon eten.